A kosarad üres.

Próbáld ki a

Itt a járvány második hulláma - biztosan jól védekezel?

2020 őszén egész Európába, így hazánkba is megérkezett a koronavírus-járvány második hulláma. Érdemes csúcsra járatni a védekezést otthon is, hogy elkerülhessük a megbetegedést. Ha nem tudod, hogyan fogj hozzá, olvasd el cikkünket.

Ma már mindenki tudja, hogy a jó higiénia elengedhetetlen a vírusok terjedésének megakadályozásához. Na de hogyan lehet biztosítani a megfelelő és tartós higiéniaszintet? Csakis olyan kisebb feladatok gyakori és rendszeres elvégzésével, amelyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, vagy idő hiányában elhalasztani.

Nézzük, hogyan tudod ezeket mégis beilleszteni a mindennapjaidba.

Alakíts ki egy napi takarítási rutint

Azt már valószínűleg mindenki tudja, hogyan kell hatékonyan kezet mosni. Ajánlott legalább 20 másodpercig, és fontos gyakran megismételni. Ugyanez vonatkozik a leginkább használt ruhákra és felületekre. Mosni és tisztítani kell őket.

Érdemes minderre reggelenként vagy esténként időt szakítani, és úgy tekinteni rá, mint egy mindennapos feladatra, amilyen például a fogmosás. Ha megteheted, fogd fel az egészet játékosan.

Vond be a családtagjaidat, így talán jobban vigyáznak a tisztaságra

Mindenki vegye ki a részét a munkából. Elsőre hihetetlennek tűnik, de a takarítás szórakoztató is lehet. Hogyan?

  • Tedd be a kedvenc zenéteket, és táncoljatok vagy énekeljetek takarítás közben. Ettől még a hangulat is jobb lesz, és letudjátok a napi testmozgást is.
  • Ki a gyorsabb? Mérjétek az időt. Kapcsold be a stopperórát és hajrá!
  • Nyereményjáték: készítsetek egy ponttáblát és tegyétek ki a falra. A takarítás minden részfeladatáért pont jár. Írjátok fel a táblára a résztvevők nevét, és versenyezzetek, hogy ki gyűjti össze a legtöbb pontot egy hét alatt.

Egyszerűsíts

A takarítás nyomasztónak tűnhet. De próbáld meg leegyszerűsíteni és „mellékes” tevékenységgé tenni. Hogyan?

1. Például olyan eszközökkel, amelyek időt takarítanak meg neked.

A használat után mosásba kerülő porrongyok helyett használj eldobható fertőtlenítőkendőket. Ne kézzel súrold a padlót, hanem szerezz be egy gőztisztítót. Meglepően sok helyen használhatod: csempe és parketta, mosogató, kád, szőnyeg, matracok, zuhany, sütő, tűzhely, grill és bármilyen üvegfelület. Rovus Nano gőzitsztítónkról itt olvashatsz bővebben.

2. Logisztika

Mindig gyűjtsd egy helyre a vírusoknak kitett használati tárgyakat. Így elég csak az erre használt felületet rendszeresen fertőtleníteni, és nem kell az egész lakást.

3. Módszeresség

Mindig takaríts felülről lefelé. Először az emeleti helyiségeket takarítsd ki, aztán az alsó szintet, vagy először a legszennyezettebb helyiséget, és haladj a tisztábbak felé.

4. Ha nincs időd valamit azonnal kimosni, tedd „karanténba”

Például a felsőruházatod darabjait. Hazaérve különítsd el ezeket egy szekrényben legalább 48 órára. Ezt követően ismét hordhatod őket, mert a vírus ennyi idő alatt jó eséllyel elpusztulhat.

Használd ki az új technológiákat, megkönnyíthetik a dolgodat

Hallottál már a gőztisztítás módszeréről? Laboratóriumban bizonyították, hogy a Rovus Nano gőztisztító által fejlesztett nano részecskék elképesztően hatékony mélytisztítást végeznek, és elpusztíthatják a baktériumok és vírusok akár 99,9%-át. Kattints padlótisztítónkhoz, és tudj meg róla mindent >> 

ÚJ! Már kézi változatban is elérhető, tovább >>

Rovus Spray Eco felmosó és fertőtlenítő rendszerünkkel pedig olcsón, gyorsan, a saját otthonodban gyárthatsz hatékony tisztítószert, amivel nemcsak a szennyeződések, hanem a kórokozók ellen is felveheted a versenyt. Kattints, és űzd el a baktériumokat, vírusokat otthonodból >> 

Forrás: Rovus