A kosarad üres.

Próbáld ki a

Így takaríts otthon káros vegyszerek nélkül

Eleged van a háztartási kemikáliák maró erejéből és irritáló szagából? Megóvnád a bőrödet és a gyerekeidet a tisztítószerek káros hatásaitól? Szerencsére vegyszermentesen és környezettudatosan is kitakaríthatod otthonod, olvasd el tanácsainkat.

Mindenki szereti a ragyogó tisztaságot otthon, ám az erős tisztítószerek maró erejét, irritáló szagát már kevésbé. Gyerekek és állatok számára különösen káros lehet, ha belélegzik a vegyszerek gőzét, vagy egy óvatlan pillanatban belenyúlnak a különböző folyadékokba, legrosszabb esetben meg is kóstolhatják a flakonok tartalmát. Nem beszélve a különféle kemikáliák környezetkárosító hatásairól. Olvasd el tippjeinket, és varázsold ragyogóan tisztává otthonod erős tisztítószerek nélkül!

1. Mikroszálas kendővel a por ellen

A mai modern, mikroszálas kendők különleges anyaguknak köszönhetően szárazon is magukhoz vonzzák a port, kis mennyiségben. Porosabb felületekhez nedvesítsd be vízzel a mikroszálas kendőt, és máris eltávolíthatod a szennyeződéseket. Nem kell semmilyen vegyszert használnod pluszban, a nedves kendővel is tökéletes eredményt érhetsz el. A mikroszálas kendőt kimoshatod, így bármikor újra használhatod - de ne használj öblítőt a mosáshoz, mert így csökkentheted a kendő hatékonyságát.

2. Spray mop - célzott vízpermet

A 2 az 1-ben spray mop seprű- és felmosók segítségével megszabadulhatsz a kényelmetlen vödörcipeléstől és a vegyszerektől. Csak tölts tiszta vizet a felmosó tartályába, és permetezz belőle a padlóra. A kevés víz és a modern, mikroszálas mop párna kombinációja minden padlófelületen maximális tisztaságot ígér. 

3. A gőz ereje

A különleges Nano technológia sűrű és erőteljes magasnyomású gőzködöt hoz létre. A magas hőmérséklet és a nyomás a vízmolekulák intenzív ütközését idézi elő, ez pedig kiszorítja a nanorészecskékkel és minőségi negatív ionokkal teli száraz gőzt. A gőz pedig gyorsan és hatékonyan távolítja el otthonodból a kórokozókat, baktériumokat és az allergéneket - 100%-ban biztonságos, egészséges és környezetbarát módon. Egy gőztisztítóval nem kell attól tartanod, hogy vegyszerek híján piszkos marad a lakás, mert a gőz ereje a legtávolabbi sarkokba is elér. 

4. Nagymamáink módszere: ecet és szódabikarbóna

Ez a két hozzávaló szinte minden háztartásban ott lapul, az idősebb generációk tagjai és a környezettudatos háziasszonyok azonban nemcsak a konyhában használják őket. Az ecet és a szódabikarbóna együttesen csillogóvá varázsolja a mosogatótálcát, szagmentessé teszi és felfrissíti a bedohosodott mosógépdobot. Az ecet emellett remek vízkőoldó, és öblítő helyett is használhatod mosáskor.

+1 Természetes tisztítószerek

Sok háztartási tisztítószer káros vegyszerekkel pusztítja el otthonunk természetes mikroflóráját. Ennek következményeként immunrendszerünk is gyengülhet, könnyebben elkapjuk a különböző fertőzéseket, és más egészségügyi problémák mellett sokaknál még allergiák is kialakulhatnak. A természetes, környezetbarát tisztítószerekkel azonban otthonunkat tisztán tisztán tarthatjuk, és megőrizhetjük környezetünk egészségét. 

A Rovus Biotos tisztítószerek ugyanolyan hatékonyan eltávolítják a szennyeződéseket, mint a hagyományos szerek, de otthonunkat egészségesebbé és biztonságosabbá teszik. Nem tartalmaznak az egészségre és a környezetünkre káros vegyszereket. Probiotikum-tartalmuknak köszönhetően természetes módon távolítják el a kellemetlen szagokat és azok kiváltó okait. 

Forrás: Rovus