A kosarad üres.

Próbáld ki a

A gyors takarítás 5 aranyszabálya

Biztos vagy benne, hogy minden szombat vagy vasárnap délután a takarítás a legnagyszerűbb program? Reméljük, hogy a válaszod egyértelmű NEM! Találj már most ki magadnak egy új programot, mert garantáljuk, hogy tippjeinkkel rengeteg szabadidőd marad!

1, Te sem szeretsz naponta takarítani?

Pedig meg vannak az előnyei a napi minitakarításnak. Minden nap szánj arra 5 percet, hogy az otthonod fő helyiségeit, mint például a konyha, a nappali, a hálószoba és főként a fürdőszoba, rendbe tedd a nap végén. Egy nap alatt összegyűlt port és koszt könnyebb és gyorsabb összetakarítani, mint egy heti piszkot.

Ha ezt megteszed, elegendő lesz 2 hetente alaposabb takarítást végezni, és az is sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz, mint eddig bármikor!

2, Találj ki egy jó rendszert

A takarítóeszközöket tartsd rendben, és mindig legyen a kezed ügyében, hogy amikor szükség van rá, ne kelljen létrára állni, vagy a fél szekrényt kipakolni, hogy hozzájuss. Tarts külön eszközöket a konyhában és a fürdőszobában is, mindent a megfelelő helyen! Így szívesebben nyúlsz értük, és pillanatok alatt eltünteted a koszt.

3, Ó, a mikroszálak!

Használd ki a legújabb technológiákat: mikroszálas portalanító rongyok, felmosók, mini morzsaporszívók, gőztisztítók, porzsáknélküli porszívók. El sem tudod képzelni, mennyivel egyszerűbb és hatékonyabb lesz a takarítás ezekkel az eszközökkel.

4, Hasznos tipp a súroláshoz

Törekedj a hatékonyságra. A tisztítószert ne a felületre tedd, hanem a szivacsra vagy a törlőkendőre, így nem fogsz több időt azzal eltölteni, hogy leöblítsd a vegyszert, mint magával a tűzhely vagy a mosdókagyló tisztításával.

5, A portalanítás aranyszabályai

Ha portalanításba fogsz, minden szobán haladj végig – fentről lefelé. Mindig a lámpabúrával és a felső polcokkal kezdd, és természetesen mindig felmosás előtt portalaníts, hiszen ha fordítva teszed, csak visszaszáll a por a már tiszta padlóra.

Ha tartós portalanítást szeretnél, először mindig szárazon portalaníts, és utána vizes ruhával is menj végig a polcokon, szekrényeken stb. Ha rögtön vizes ruhával esel neki a portalanításnak, csak összeszeded a port egy kupacra, és azt újra szétkened a felületen.

Ragyogó otthont kíván: a Rovus