A gyors takarítás 5 aranyszabálya

Biztos benne, hogy minden szombat vagy vasárnap délután a takarítás a legnagyszerűbb program? Reméljük, hogy a válasza egyértelmű NEM! Találjon már most ki magának egy új programot, mert garantáljuk, hogy tippjeinkkel a hétvégére már nem marad olyan sarka a lakásnak, amit kitakaríthatna!

Kinek hiányzik a felmosó vödör hétvégén?

Biztos benne, hogy minden szombat vagy vasárnap délután a takarítás a legnagyszerűbb program? Reméljük, hogy a válasza egyértelmű NEM! Találjon már most ki magának új elfoglaltságot, mert garantáljuk, hogy tippjeinkkel a hétvégére már nem marad olyan sarka a lakásnak, amit kitakaríthatna!

1, Ön se szeret naponta takarítani?

Pedig meg vannak az előnyei a napi minitakarításnak. Minden nap szánjon arra 5 percet, hogy az otthona fő helyiségeit, mint például a konyha, a nappali, a hálószoba és főként a fürdőszoba, rendbe tegye a nap végén. Egy nap alatt összegyűlt port és koszt könnyebb és gyorsabb összetakarítani, mint egy heti piszkot.

Ha ezt megteszi elegendő lesz 2 hetente alaposabb takarítást végezni, és az is sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz, mint eddig bármikor!

2, Találjon ki egy jó rendszert!

A takarító eszközöket tartsa rendben, és mindig legyen a keze ügyében, hogy amikor szükség van rá, ne kelljen létrára állni, vagy a fél szekrényt kipakolni, hogy hozzá jusson. Tartson külön eszközöket a konyhában és a fürdőszobában is, mindent a megfelelő helyen!

3, Ó, a mikroszálak!

Használja ki a legújabb technológiát: mikroszálas portalanító rongyok, felmosók, mini morzsaporszívók, gőztisztítók, porzsáknélküli porszívók. El sem tudja képzelni mennyivel egyszerűbb és hatékonyabb lesz a takarítás ezekkel az eszközökkel.

4, Hasznos tipp a súroláshoz!

Törekedjen a hatékonyságra. A tisztítószert ne a felületre tegye, hanem a szivacsra vagy a törlőkendőre, így nem fog több időt azzal eltölteni, hogy leöblítse a vegyszert, mint magával a tűzhely vagy a mosdókagyló tisztításával.

5, Portalanítás aranyszabályai

Ha portalanításba fog, minden szobán haladjon végig – fentről lefelé. Mindig a lámpabúrával és a felső polcokkal kezdje, és természetesen mindig felmosás előtt portalanítson, hiszen ha fordítva teszi, csak visszaszáll a por a már tiszta padlóra.

Ha tartós portalanítást szeretne, először mindig szárazon portalanítson és utána vizes ruhával is menjen végig a polcokon, szekrényeken stb. Ha rögtön vizes ruhával esik neki a portalanításnak, csak összeszedi a port egy kupacra, és azt újra szétkeni a felületen.