A kosarad üres.

Próbáld ki a

5 hatékony portalanítási technika otthon

Válj te is a portalanítás királynőjévé/királyává! Kinek kellenek a szálló porszemek, az ágy alatt kergetőző porcicák és a poratkák? Ha ráadásul valaki allergiás a családban, még égetőbb, hogy tiszta, egészségesebb környezetben élhessetek. De hogyan lehet hatékonyan takarítani úgy, hogy az eredmény tartós is legyen? Olvasd el tippjeinket!

1. Porszívózz rendszeresen és hatékonyan

Amikor azon gondolkodsz, hogyan is csökkentsd a port a lakásban, az első, amit tehetsz, az az, hogy előveszed a porszívót. A maximális hatás elérése érdekében a lakás nagyobb forgalmú részeit hetente kétszer-háromszor kell felporszívózni. A ritkábban használt területeket heti rendszerességgel kell takarítani.

HEPA (nagy hatékonyságú részecskeszűrő) szűrővel felszerelt porszívó, például Rovus Victor Vac vagy Rovus Storm Vac használatával biztosítható, hogy a készülék a lehető legtöbb port felszívja. Porszívózd ki a lakásban található összes szőnyeget, különös tekintettel azokra, amelyeket a legtöbbször használtok. A rendszeres porszívózás valóban segít felszámolni a porcicákat, és megakadályozza, hogy összegyűljön a por a bútorok alatt és a sarkokban. Ha allergiában szenvedsz, vagy egyszerűen bosszant a por látványa, azonnal érzékelni fogod a különbséget.

2. Moss fel gyakran - de nem mindegy, mivel

Tökéletesen összegyűjthetők az ott maradt porszemek, ha a porszívózás után egy nedves moppal feltörlöd a padlót. Nagyon fontos, hogy először porszívózz fel, hiszen enélkül a felmosás során csak szétkennéd a port és a piszkot, de nem tudnád felszedni. Még az is előfordulhat, hogy megkarcolódik a padló, vagy a végén úgy néz ki, mintha hozzá sem értél volna. Gyakori felmosással egyszerűen ellenőrzés alatt tarthatod a por mennyiségét. Ha túl hosszú ideig nem mosol fel, sokkal nehezebb lesz megtisztítani a lakást a portól és a piszoktól, talán még fel is kell súrolnod. 

A mikroszálas mopok - például a Rovus Spray Mop Plus - megtartják a vizet, de nem csepegnek. Bármilyen padlóra kiválóan alkalmasak: a laminált és a keményfa padlótól kezdve a járólapig. A tisztítópárnát nedvesen vagy szárazon is használhatod, mindkét módon tökéletes munkát végez. További előnye, hogy a hajszálakat és a piszkot nem tologatja maga körül. Sőt, csapdába ejti őket, garantálva az alapos takarítást.

.

.

Kíváncsi vagy a többi tippünkre is, hogy véglegesen eltüntesd a káros port otthonodból?

Kattints ide, és töltsd le ingyenes Rovus e-könyvünket >>